Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tavuk, turşulu

Turşulu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşulu Tavuk



Malzemeler:


- 2 kilo lahana tursusu

- 3 çorba kaşığı margarin

- 2 adet soğan

- 2 tatlı kaşığı salça

- 2 su bardağı sıcak su

- 1 çay bardağı pirinç

- 4 adet tavuk budu

- 4 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:


Lahana turşusunu 1 saat su dolu kapta bekletin Bir tencerede biraz suyla tavuk butlarını haşlayın Margarini başka bir tencerede eritip, ince kıyılmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun Lahanayı sudan çıkarip ince ince doğrayın ve tencereye ekleyip iyice kavurun


Salçayı ve sıcak suyu ilave edin Lahanalar yumuşamaya başladığında pirinci ilave edin Pirinçler de yumuşayınca ocağın altıını kapatınFırına dayanıklı bir cam kaba lahanalı piriçli karışımı koyun


Üzerine haşlanmış tavuk butlarını koyun Tereyağın küçük bir tavada eritin ve tavukların üzerinde gezdirin Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede tavuklar pembeleşene dek pişirin ve sonra servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.