Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, kırmızı, tavuk

Kırmızı Biberli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Biberli Tavuk



Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi - Kırmızı Biberli Tavuk Yapılışı - Kırmızı Biberli Tavuk Nasıl Yapılır - Kırmızı Biberli Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

4 parça tavuk, derili

15 gr margarin veya tereyagi

500 gr sogan, ince dogranmis

1 dis sarimsak, ezilmis

1 yemek kasigi tatli toz kirmizi biber

Tuz ve karabiber

150 ml tavuk suyu, kaynar halde

150 ml krema


YAPILIŞI

Firini 180 C'ye isitin Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin (Kap atese dayanikli ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmali) Sogan ve sarimsagi ekleyip güvecin kapagini kapatin Yaklasik 45 dak, sogan ve sarimsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pisirin Hafifçe atesi yükseltin Tavuk parçalarini, kirmizi biberi tuz ve karabiberi ekleyin Güvecin kapagini kapatip yemegi firinda 45 dak pisirin Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukla sicak olarak tavuk suyundan ekleyin Kremayi bir kapta isitin, ama kaynatmayin Tavugun üstüne döküp taze soganla süsleyin ve servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.