![]() |
Füme Etle Sarılmış Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Füme Etle Sarılmış HindiFüme Etle Sarılmış Hindi Tarifi - Füme Etle Sarılmış Hindi Yapılışı - Füme Etle Sarılmış Hindi Nasıl Yapılır - Füme Etle Sarılmış Hindi Malzemeleri MALZEMELER 3-4 kg ![]() 6-8 Dilim Füme Hindi 200 gr ![]() Büyük Boy Folyo Kağıdı İÇ MALZEMESİ 1 Patates 1 Havuç 1 Kereviz 1 Elma Ekmek İçi Soğan, Sarmısak Tuz, karabiber Ekmekleri Islatacak Kadar Süt YAPILIŞ TARİFİ Hindiyi seçerken 6-8 aylık palazlıları tercih etmelisiniz ![]() Fırında pişmeye daha müsait olurlar ![]() tamamen temizlenmesi gerekir ![]() delikten yemek borusunu, yem torbasını, katısını ve ciğerlerini tamamen çıkarmalısınız ![]() üzerinde tütsülenmelidir ![]() lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatırın ![]() elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kısmından ayırın ![]() vücudun derisi ayrılınca iyice yumuşatılmış olan tereyağını deri ile et arasına sürün ![]() Fırını iyice kızdırın (230-240 derece) ![]() biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuğu ile ekmek içini sütle ıslatılmış olarak hindinin içine yerleştirin ![]() Folyo kağıdını yayın, füme dilimlerinin yarısını yanyana dizin ![]() hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kısmını kaplayın ![]() sıkı kapatın ![]() gerekir ![]() Kızgın fırında önce 1 saat, sonra ısısı 100-120 dereceye indirilmiş fırında hindinin kilosu kadar saat pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|