![]() |
Pencap Usulü Tavuk Tanduri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pencap Usulü Tavuk TanduriMALZEMELER 10-15 adet tavuk baget veya tavuk kanat Terbiye Sosu İçin; 1 su bardağı yoğurt 4 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı toz safran 1 çay kaşığı toz zencefil 1 çay kaşığı kurkuma (kırmızı renkli bir Hindistan baharatı) 1 çay kaşığı tuz 3 diş sarmısak (dövülmüş) 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı HAZIRLANIŞI Öncelikle, derin bir karıştırma kabını önümüze alalım ve içine sos için verdiğimiz bütün malzemeleri katarak, iyice karıştıralım ![]() Daha sonra tavuk butlarını tek tek hazırladığımız bu sosa batırılalım ve en az 2-3 saat ya da 1 gece bu sos içinde bekletelim ![]() Bu tavuk yemeği için özellikle kömür ızgarası kullanılmalısınız ![]() Sosta beklettiğimiz tavuk butlarımızı alalım ve şişlere takıp, kömür ızgarası üzerinde çevire çevire kızartarak pişirelim ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|