![]() |
Tavuklu Polenta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu PolentaMALZEMELER 7-8 adet tavuk kalça 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yaprak taze ya da kurutulmuş ada çayı 1 yemek kaşığı taze biberiye ya da 10-15 cm uzunluğunda taze biberiye dalı 3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema Mısır lapası (Polenta) için: 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı su Yarım su bardağı mısır unu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Önce geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup, yağ eriyip kızınca tavukları kızartmaya başlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 12-15 dakika sonra tavuklar nar gibi kızarmış olacaktır, ocağın altını kapatalım ![]() ![]() Şimdi sıra geldi İtalyanların meşhur polentası yani mısır lapasını yapmaya: Aslında farklı tekniklerle pişirilmesine rağmen bizim Karadeniz yöresinin mısır kuymağının aynısının tıpkısı ![]() ![]() ![]() Bir taraftan da sürekli karıştırarak pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|