![]() |
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı Kerevizli Piliç BastıGerekli Malzemeler 8 adet Lezita Piliç But Izgara 3 adet kereviz 1 adet ayva 1 adet portakal 2 çorba kaşığı un 1 diş sarımsak 1 büyük kuru soğan 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı Tuz, karabiber Yapılışı Kuru soğanı soyup ikiye kesin ve yarım ay şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocağı yakıp tencerenin kapağını kapatın ve sebzelerin üzerinde su damlacıkları oluşunca taze sıkılmış 1 portakalın suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın ![]() Diğer yanda bir sote tavasına 1 kaşık kadar yağ koyup piliç etlerini hızlı ateşte 8-10 dakika soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|