![]() |
Patatesli Piliçli Cheesecake |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Piliçli CheesecakePatatesli Piliçli Cheesecake Tarifi - Patatesli Piliçli Cheesecake Yapılışı - Cheesecake Nasıl Yapılır - Patatesli Piliçli Cheesecake Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 90 dakika Miktar: 6-8 kişilik İçindekiler: 1 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile (haşlanmış, didilmiş) 200 gr patates cipsi (ufak kırıklanmış) 40 gr tereyağı (eritilmiş) 1 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış) 50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 300 gr patates 80 ml krema 250 gr krem peynir 3 adet yumurta (çırpılmış) 40 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış) 3 adet taze soğan (ince kıyılmış) 35 gr kuru domates (iri doğranmış, zeytinyağında yumuşatılmış, süzülmüş) Tuz (arzu edilen miktarda) Patates cipsi, tereyağı, maydanoz ve 2 çorba kaşığı kaşar peynirini iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Patatese üzerine çıkıncaya kadar su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patates ezici ile iri parçalı oluncaya kadar ezin ![]() ![]() Mikserle çırparak, her birini yedirdikten sonra teker teker yumurtaları ekleyin ![]() Çatalla karıştırarak piliç eti, siyah zeytin, taze soğan, kuru domates ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız patatesli karışımı kaşık kaşık kalıptaki tabanın üzerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardıktan sonra 10 dak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|