Pesto Soslu Piliç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pesto Soslu PiliçPesto Soslu Piliç Tarifi - Pesto Soslu Piliç Yapılışı - Pesto Soslu Piliç Nasıl Yapılır - Pesto Soslu Piliç Malzemeleri 16 adet Banvit Piliç Baby Şiş Tava 1 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr kiraz domates (her biri 2'ye kesilmiş) 3 çorba kaşığı pesto sos 3 çorba kaşığı krema 4 sap taze fesleğen (yapraklanmış, iri doğranmış) Tuz Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2 şer dak pişirin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak daha pişirip, bir tabağa alın Tuz ve karabiber serpip, sıcak tutun Aynı tavaya domatesleri yerleştirin Hızlı ateşte ve tavayı hafifçe sallayarak, 1-2 dak pişirin Pesto sos, krema ve fesleğen yapraklarını ekleyip, 1-2 dak ısıtın Etleri ve domatesleri tabaklara paylaştırın Fesleğenli kremayı üzerlerine gezdirerek servis yapın |
|