Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kereviz, saplı, tavuk

Kereviz Saplı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Saplı Tavuk






Malzemeler


3 adet tavuk göğüs eti (bonfile edilmiş)

Yarım demet kereviz sapı

2 tatlı kaşığı tereyağı

500 gr küçük boy patates (haşlamalık)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı tane karabiber


Terbiyesi için;

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı hazır süt kreması


Tarifi


Önce patatesleri yıkayın, kurulayın, birkaç yerinden iğneyle delin Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın, patatesleri koyarak 200 derecede pişirin Patatesler pişerken, soğanları halka halka doğrayıp tencereye alın


Tereyağı ile birlikte pembeleşinceye dek kavurun Tavuk etlerini ekleyin Onları da 10 dakika kadar birlikte soteleyin İyice yıkayıp, yapraklarını ayırdığınız kereviz saplarını ekleyin


Tuzunu ve karabiberini ekin, kendi suyuyla pişirmeye bırakın Bir kasede limon suyuyla kremayı çırpın, 2 su bardağı su ekleyin İyice çırpıp, pişmekte olan tencereye dökün Bu sosla beraber 20 dakika daha pişirip, ocaktan alın Yanına fırında pişirdiğiniz patatesleri koyarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.