Sebzeli Piliç Budu Güveçi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Piliç Budu GüveçiSebzeli Piliç Budu Güveçi, tavuk yemekleri Malzemeler • 10 adet piliç budu • 3 çorba kaşığı margarin • 4 çorba kaşığı çiçek yağı • 2 baş soğan • 100 gr bamya • 2 küçük boy patlıcan • 300 gr ayşe kadın fasulye • 1 orta boy kabak • 1 domates • 4 adet yeşil biber • Tuz Tarif Fasulyelerin kılçıklarını alıp ortadan enine ikiye bölünPatlıcanların kabuklarını alaca soyun ikişer parmak eninde kesip üzerlerine biraz tuz serperek bir kenara koyunBamyaların tepelerini konik bir şekilde çok ince olmak şartıyla alın ve bamyaları içi su dolu bir kaba koyun Kabakların kabuklarını soyun boyuna ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyip ikişer parmak eninde doğrayın ve bunlarıda su dolu kaba koyunSoğanları halka şeklinde doğrayınDomatesleri dilim dilim doğrayın Bir tencereye margarin ve çiçek yağını koyarak, iyice kızdırın ve fasulyeleri bu yağda 3 dakika sote edin Delikli kepçeyle bir tabağa alın Aynı yağda patılcanları pembemsi bir renk alana kadar arasıra karıştırarak kızartın Kalan yağa 10 adet piliç budunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp butları 15 dakika kızartın Butların kızartlmaları sona erince, büyük bir toprak güvecin altına sote edilmiş fasulyeleri döşedikten sonra, üstüne sıra ile kabak ve bamyaları, bamyaların üstüne de halka halka doğranmış soğanları, üstüne de patlıcan ve küçük parçalara doğranmış yeşil biberleri yerleştirin, sonra butları oturtun ve en üste de dilimlere doğranmış domatesleri dizin 2 bardak su ile sebze ve piliçleri tuz ekleyip kızartmış olduğunuz tenceredeki yağı da katarak güvecin üstüne bir kapak kapatın ve özellikle fasulyeler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki fırında 15 ile 2 saat arasında pişirin ve güveciyle servis yapın |
|