Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremalı, mantarlı, tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Mantarlı Tavuk



kremalı tavuk - mantarlı tavuk - tavuk yemekleri



Malzemeler:


* 3 yemek kaşığı tereyağı

* yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan)

* 2 bardak doğranmış mantar

* tuz

* karabiber

* kekik

* 3 yemek kaşığı un

* 1 bardak tavuk suyu (veya su)

* 1 bardak süt

* 2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor)

* bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur)

Hazırlanması:


1 Tereyağını eritin Soğanları ekleyin Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin Tuz, karabiber, kekik serpin

2 Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin Birkaç dakika kavurun

3 Tavuk suyunu ve sütü ekleyin Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.