![]() |
Güveçte Yufkalı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Yufkalı TavukGüveçte Yufkalı Tavuk - Güveçte Yufkalı Tavuk tarifi ![]() Malzemeler • 2 adet yufka • 1 adet tavuk göğsü • 5 dilim jambon • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çorba kaşığı un • 2 su bardağı süt • 1`er çay kaşığı tuz, karabiber • 1 adet yumurta sarısı Tarif 2 adet yufkayı üst üste koyun ve bir yemek tabağı çapında 4 adet yuvarlak şekilde kesin ![]() Diğer tarafta tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp çok az sıvıyağ ile kavurun ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencerede tereyağı ve 1 çorba kaşığı unu hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komposta kasesine yuvarlak şekildeki yufkaları, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin ![]() ![]() Yufkaların kenarlarını içe doğru kapadıktan sonra kaseyi ters çevirerek güveç kabına yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|