Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göbete, sahrap, soysaldan, tavuklu

Sahrap Soysaldan Tavuklu Göbete

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sahrap Soysaldan Tavuklu Göbete



Tavuklu Göbete tarifi - Eskişehir yemek Tarifleri - göbete tarifi
Malzemeler

3 Su Bardağı Un

1 Çay Kaşığı Tuz, Tozşeker

2 Tatlı Kaşığı Toz Maya

Yaklaşık 1,5 Su Bardağı Su


İç Malzemesi;

1 Adet Tavuk Göğsü

1 Kahve Fincanı Pirinç

1 Adet Orta Boy Kum Soğan

1 Kahve Fincanı Sıvıyağ

1-2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık

1 Çay Kaşığı Tuz, Karabiber

Ayrıca 1 Adet Yumurta Sarısı

Hazırlanışı Hamur için derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın

Toz mayayı ve şekeri ılık suyun içine atıp, kaşıkla karıştırın Yaklaşık 2-3 dakika mayanın erimesini bekleyin

Sonrada mayalı suyu, unun üzerine aktarıp yoğurmaya başlayın Yoğrulan hamur elinize hafifçe yapışacaktır Parmaklarınız sıyırarak hamuru toparlayın ve oda sıcaklığında en az 1 saat bekletin

Bu arada iç malzemesini hazırlamak üzere tavuk göğsünü tavla zarı formunda, ufak küpler şeklinde doğrayın

Soğanlan yemeklik çok ince dilimleyin

Pirinci iyice yıkayıp süzdürün

Orta boy bir tavaya yağı koyup kızdırın Tavuk etlerini koyup sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun

Soğanları ve pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun Tuz, yenibahar, karabiberi ve fıstıkları serpip, soğanlar iyice yumuşayıncaya dek birkaç dakika daha kavurarak pişirin

Ocaktan alıp soğumaya bırakın Tıpkı pilav gibi pişmiş olacaktır

Öte yandan 20-25 cm çapındaki en ufak boy borcamı fındık kadar bitkisel margarinle her tarafını iyice yağlayın

Dinlenen ve kabaran hamurdan ceviz kadar parçalar koparın Eğer elinize yapışıyorsa bir tasa doldurduğunuz sıvıyağa elinizi batırabilirsiniz Elinize aldığınız topları iki avucunuzun arasında çay tabağı büyüklüğünde açın, İsterseniz hamurları hafif unlu tezgahta merdane yardımıyla da açabilirsiniz

Soğuyan tavuklu malzemeden bir yemek kaşığı dolusu hamurun ortasına koyup hamurun uçlarını torba gibi büzülerek kapatın Sonrada iki avucunuzun arasında yuvarlayıp iri toplar şekline getirin

Yağladığınız fırın kabına yan yana, bitişi nizam şeklinde toplan dizin

Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, 200 derece alt üst konuma ayarlanmış fırında 50-55 dakika kadar pişirin çıkarın ve topları kopararak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.