![]() |
Sahrap Soysaldan Tavuklu Göbete |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahrap Soysaldan Tavuklu GöbeteTavuklu Göbete tarifi - Eskişehir yemek Tarifleri - göbete tarifi Malzemeler 3 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz, Tozşeker 2 Tatlı Kaşığı Toz Maya Yaklaşık 1,5 Su Bardağı Su İç Malzemesi; 1 Adet Tavuk Göğsü 1 Kahve Fincanı Pirinç 1 Adet Orta Boy Kum Soğan 1 Kahve Fincanı Sıvıyağ 1-2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık 1 Çay Kaşığı Tuz, Karabiber Ayrıca 1 Adet Yumurta Sarısı Hazırlanışı Hamur için derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın ![]() Toz mayayı ve şekeri ılık suyun içine atıp, kaşıkla karıştırın ![]() ![]() Sonrada mayalı suyu, unun üzerine aktarıp yoğurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() Bu arada iç malzemesini hazırlamak üzere tavuk göğsünü tavla zarı formunda, ufak küpler şeklinde doğrayın ![]() Soğanlan yemeklik çok ince dilimleyin ![]() Pirinci iyice yıkayıp süzdürün ![]() Orta boy bir tavaya yağı koyup kızdırın ![]() ![]() Soğanları ve pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun ![]() ![]() Ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() ![]() Öte yandan 20-25 cm çapındaki en ufak boy borcamı fındık kadar bitkisel margarinle her tarafını iyice yağlayın ![]() Dinlenen ve kabaran hamurdan ceviz kadar parçalar koparın ![]() ![]() ![]() Soğuyan tavuklu malzemeden bir yemek kaşığı dolusu hamurun ortasına koyup hamurun uçlarını torba gibi büzülerek kapatın ![]() ![]() Yağladığınız fırın kabına yan yana, bitişi nizam şeklinde toplan dizin ![]() Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, 200 derece alt üst konuma ayarlanmış fırında 50-55 dakika kadar pişirin çıkarın ve topları kopararak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|