![]() |
Bahar Sebzeli Makarna Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahar Sebzeli Makarna SalatasıMalzemeler 1/4 litre (1 su bardağı) tuzsuz tavuk ya da sebze suyu 250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, iri parçalar halinde kesilmiş) 1 iri soğan (yaklaşık 250 g; boylamasına 2'ye kesilip her parça 4'e bölünmüş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 4 Çorba kaşığı sirke 3 havuç 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 250 g kuşkonmaz (ayıklanıp, her biri verevine yaklaşık 2,5 cm boyunda kesilmiş) 250 g makarna 1 çorba kaşığı fesleğen (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Tarifi Tavuk suyunun 3/4'ünü yağsız bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağının 1 çorba kaşığını katıp, 3 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencereye 2 litre (yaklaşık 8 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak birtaşım kaynatın ![]() ![]() Tenceredeki su kaynayınca limon suyunun 1 çorba kaşığı, kalan tuzun yarısı ve havuçları katıp, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın ve suyunu yeniden süzdürün ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|