Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bahar, makarna, salatası, sebzeli

Bahar Sebzeli Makarna Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahar Sebzeli Makarna Salatası



Malzemeler


1/4 litre (1 su bardağı) tuzsuz tavuk ya da sebze suyu

250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, iri parçalar halinde kesilmiş)

1 iri soğan (yaklaşık 250 g; boylamasına 2'ye kesilip her parça 4'e bölünmüş)

1/4 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

4 Çorba kaşığı sirke

3 havuç

2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

250 g kuşkonmaz (ayıklanıp, her biri verevine yaklaşık 2,5 cm boyunda kesilmiş)

250 g makarna

1 çorba kaşığı fesleğen (ince kıyılmış)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Tarifi


Tavuk suyunun 3/4'ünü yağsız bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın Isınınca mantarlar, soğan parçaları ve tuzun yarısını ekleyip, bir taşım kaynatın Kaynayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, sebze karışımını 5 dakika pişirin Sonra tavanın üstünü açıp, sürekli karıştırarak, tavuk suyu bütünüyle buharlaşıncaya kadar pişirmeyi sürdürün


Zeytinyağının 1 çorba kaşığını katıp, 3 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktarın Tavayı yeniden kısık ateşe oturtup, sirkeyi ve kalan tavuk suyunu ekleyin Bir tahta kaşıkla tavanın dibini sürekli kazıyarak, içinde 2 çorba kaşığı sıvı kalana kadar pişirin Tavayı ateşten alıp, içindeki sıvıyı kâsedeki mantarlı karışımın üstüne boşaltın

Büyük bir tencereye 2 litre (yaklaşık 8 su bardağı) su koyup, orta ateşe oturtarak birtaşım kaynatın Su ısınırken, her havucun ucunu verevine kesip atıp; sonra bütün havuçları verevine dilimleyin


Tenceredeki su kaynayınca limon suyunun 1 çorba kaşığı, kalan tuzun yarısı ve havuçları katıp, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) haşlayın Kuşkonmaz parçalarını ekleyip, 30 saniye daha kaynattıktan sonra, delikli kepçeyle sebzeleri bir süzgece çıkarın (haşlama suyunu kaynatmayı sürdürün) Sonra so-'ğuk su altında diriltipsularını yeniden süzdürerek, kâsedeki mantarlı karışımla karıştırın ve kâseyi buzdolabına kaldırın Tencerede kaynayan haşlama suyuna makarnaları ve kalan 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyip, makarnaları yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemeli-dirler) kadar haşlayın


Tencereyi ateşten alıp, bir süzgeçte süzdükten sonra, soğuk su altında çalkalayın ve suyunu yeniden süzdürün Buzdolabındaki kâseyi alıp, makarnaları kâsedeki karışıma ekleyerek, kalan zeytinyağı, fesleğen, kalan tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın Salatayı yeniden buzdolabına kaldırıp, 10 dakika daha soğuttuktan sonra servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.