![]() |
Piliçli Fasulye Çeşitlemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Fasulye ÇeşitlemesiPiliçli Fasulye Çeşitlemesi Tarifi - Piliçli Fasulye Çeşitlemesi Yapılışı - Piliçli Fasulye Çeşitlemesi Nasıl Yapılır - Piliçli Fasulye Çeşitlemesi Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 45 dakika Miktar: 6 kişilik İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 900 gr patates (iri kuşbaşı doğranmış) 50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 600 ml süt 1 adet taze soğan (ince kıyılmış) 2 adet orta boy pırasa (ince halka doğranmış) 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) 2 çorba kaşığı beyaz şarap 40 gr un 300 ml piliç suyu 40 gr tereyağı 250 gr mantar (ince dilimlenmiş) 300 gr kırmızı meksika fasulyesi (konserve, süzülmüş) 400 gr kurufasulye (konserve süzülmüş) 150 gr kuru börülce (haşlanmış, süzülmüş) 3 çorba kaşığı tarhun (ince kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Patateslere üzerine çıkıncaya kadar kaynar su koyup, hafif tuz serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezmeye devam ederek, peynir, 3 çorba kaşığı süt, taze soğan ve tuz katıp, iyice karıştırın ve sıcak tutun ![]() Pırasa ve soğanın üzerine şarabı gezdirin ![]() ![]() ![]() Unu karıştırarak kalan süt, piliç suyu ve tereyağını ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlü karışımı ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() Sebze karışımını bir fırın kabına döküp, yayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkardıktan sonra 10-15 dak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|