Ananaslı Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ananaslı Tavukananaslı tavuk tarifi - ananaslı tavuk malzemeleri Gerekli Malzemeler 1 Tane Tavuk 4 Çorba Kaşığı Yağ 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 2 Çorba Kaşığı Ananas Suyu 2 Çorba Kaşığı Üzüm 2 Çorba Kaşığı Rom 2 Tane Domates 1 Tane Portakal 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Tuz Kırmızı Biber Hazırlanışı Tavuk ilk olarak iri iri doğranır Daha sonra ananas suyu, limon suyu ve tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletilir Bir tava içerisinde yağ kızdırılır ve tavuk parçaları kızartılır Domatesler, üzüm rom ve kırmızı biber ilave edilerek, karıştırılmaya devam edilir 20 dakika kadar kapağı kapalı şekilde ateş üzerinde pişirmeye devam edinizTavuğun piştiği sırada ananasları küp küp doğrayınız Doğranan ananaslar galeta ununa batırılarak kızartılır Geniş tabak kullanarak üzerine pilavı yayınız Daha sonra tavukları pilavın üzerine yayınız Sos dökülür ve ananas, portakallar ile süsleyiniz |
|