![]() |
Domatesli Beşamelli Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Beşamelli TavukTavuk Yemeği Tarifi - Domatesli Beşamelli Tavuk Nasıl Pişirilir - Beşamelli Tavuk Tarifi Malzemeler 4 adet Piliç Kalça 2 yemek kasığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kimyon 1 su bardağı Sek Taze Kaşar (rendelenmiş) Sosu İçin: 3 yemek kasığı Tat Cevizli Ezme 4 yemek kasığı Sek Tereyağı 2 yemek kasığı un 500 ml Sek Süt (2 su bardağı) Tuz Karabiber Tarifi Piliç kalçalarını ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kesiniz ![]() ![]() Sosu için derin bir tencerede tereyağını kızdırıp içine unu ilave ediniz ve un pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() ![]() Sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz ve tepsinin içindeki tavukların üzerine dokunuz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|