Güveçte Sebzeli Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Sebzeli TavukGüveçte Sebzeli Tavuk - Güveçte Sebzeli Tavuk Tarifi Malzemeler : 1 bütün tavuk 1 havuç 1 su bbezelye 500 gr patates 1 soğan Tane karabiber 1 tutam fesleğen 1 çay kköri Sıvıyağ Tuz BADEMLİ PİLAV İÇİN: 2 su bpirinç 1 çorba ktereyağı 1 su bbadem Sıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı : Güveç tencerenin içine tavuğu sırt üstü alın Doğranmış havuç, patates, soğan, bezelye ve tane karabiberi kenarlarına serpin Sos için ise fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını doğrayıcıdan geçirin Bu sosu tavuğun üzerine sürerek kapağı kapalı olarak 200 derecelik fırında pişirin Bademli pilav için ise; tereyağını eriterek sıvıyağla beraber pirinci kavurun Kavrulunca tuzunu ayarladıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın Pilav ve tavuk hazır olunca büyükçe bir tabağa alarak üzerine badem serpip sıcak olarak servis edin |
|