Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, hindi

Hindi Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Dolması



Hindi Dolması tarifi - Hindi Dolması malzemeleri - dolma tarifleri


Malzemeler:


*

1 adet orta boy ( 3-4 kg ) hindi

*

1 adet soğan

*

Bir iki diş sarımsak

*

Bir çay bardağı sıvıyağ

*

2 Tatlı kaşığı biber salçası

*

Kekik, fesleğen, kırmızı toz biber, kara biber


[İç pilavlı hindi] İç pilav :


*

15 su bardağı pirinç

*

100 gr ciğer

*

1 adet orta boy kuru soğan

*

2 Yemek kaşığı tereyağ

*

1 yemek kaşığı çam fıstığı

*

2 yemek kaşığı kuş üzümü

*

Bir fiske toz şeker

*

Tuz, kuru nane, karabiber, tarçın

*

Arzuya göre bir yemek kaşığı kıyılmış dereotu

*

Tavuk suyu


Yapılışı:


*

Hindiyi iyice tütsüleyip, bir saat kadar derince bir tencerede bir parça tuz ve karabiber ilavesiyle pişirip etleri yumuşatın

*

Bir süre haşlanmış hindinizi kenara alıp soğumaya bırakın

*

Kuru soğan ve sarımsağı ince rendeden geçirip, sıvıyağ, biber salçası ve baharatları ( kekik, fesleğen, karabiber, kırmızı toz biber ) ile güzelce karıştırın

*

Hazırlandığınız karışımı fırın tepsisine aldığınız hindinin her tarafına yedire yedire sürün

*

Hindinizi sosuyla birlikte bir saat kadar dinlenmeye alın Arada akan sosunu yenileyip bütün hindiye sosun sirayet etmesini sağlayın

*

Bu arada iç pilavı hazırlamaya başlayın Bunun için ince doğranmış soğanları tereyağ ile pembeleşene kadar kavurun Hemen ardından dolmalık fıstıklarını ve ince doğranmış ciğerleri de ilave edip kavurmaya devam edin


Not : Burada hindinin ciğerlerini veya kuzu ciğeri de tercih edebilirsiniz


*

Pirinçleri ilave edip birkaç dakika pirinçleri de çevirip, bir fiske şeker ve tuz ialve edip baharatlarını ( kuru nane, karabiber, tarçın ) verin

*

Tavuk suyunu ilave edip pişmesine yakın dereotlarını da ilave edip, bir defa hafifçe karıştırıp demlenmeye alın

*

Sosuyla beklettiğiniz hindinin içine hazırladığınız iç pilavı doldurup karın boşluğunu kapatın

*

Fırın tepsinizin yarısına kadar su koyup, tepsiyi yüksek hararette fırına sürün

*

Ara ara kontrol ettiğiniz hindinizi fırın tepsisinde sağa sola yatırarak her tarafının pişmesini sağlayın

*

Hindi eti fırınlanırken çabuk kuruduğu için, tepsideki yağlı hindi suyuyla üzerine birparça gezdirip her seferinde o şekilde fırına geri sürün

*

Hindinin pişme süresi fırınınızın hararetine veya seçtiğiniz hindiye göre 3-4 saati bulabilir

*

Büyükçe bir sunum tabağına yerleştirdiğiniz hindinizin diktiğiniz karın boşluğunu açıp iç pilavın sunum sırasında tabağa doğru dökülüp görünmesini sağlayın Tabağın etrafını yeşillik yaprakları arasına serpiştirilmiş haşlanmış patates dilimleri, kestaneler ve dekoratif hazırlanmış portakal dilimleriyle hareketlendirebilir ya da hindinizi fazladan hazırlanmış iç pilav harcı ortasına hindiyi yerleştirerek de sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.