![]() |
Hindi Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi DolmasıHindi Dolması tarifi - Hindi Dolması malzemeleri - dolma tarifleri ![]() Malzemeler: * 1 adet orta boy ( 3-4 kg ) hindi * 1 adet soğan * Bir iki diş sarımsak * Bir çay bardağı sıvıyağ * 2 Tatlı kaşığı biber salçası * Kekik, fesleğen, kırmızı toz biber, kara biber [İç pilavlı hindi] İç pilav : * 1 ![]() * 100 gr ciğer * 1 adet orta boy kuru soğan * 2 Yemek kaşığı tereyağ * 1 yemek kaşığı çam fıstığı * 2 yemek kaşığı kuş üzümü * Bir fiske toz şeker * Tuz, kuru nane, karabiber, tarçın * Arzuya göre bir yemek kaşığı kıyılmış dereotu * Tavuk suyu Yapılışı: * Hindiyi iyice tütsüleyip, bir saat kadar derince bir tencerede bir parça tuz ve karabiber ilavesiyle pişirip etleri yumuşatın ![]() * Bir süre haşlanmış hindinizi kenara alıp soğumaya bırakın ![]() * Kuru soğan ve sarımsağı ince rendeden geçirip, sıvıyağ, biber salçası ve baharatları ( kekik, fesleğen, karabiber, kırmızı toz biber ) ile güzelce karıştırın ![]() * Hazırlandığınız karışımı fırın tepsisine aldığınız hindinin her tarafına yedire yedire sürün ![]() * Hindinizi sosuyla birlikte bir saat kadar dinlenmeye alın ![]() ![]() * Bu arada iç pilavı hazırlamaya başlayın ![]() ![]() ![]() Not : Burada hindinin ciğerlerini veya kuzu ciğeri de tercih edebilirsiniz ![]() * Pirinçleri ilave edip birkaç dakika pirinçleri de çevirip, bir fiske şeker ve tuz ialve edip baharatlarını ( kuru nane, karabiber, tarçın ) verin ![]() * Tavuk suyunu ilave edip pişmesine yakın dereotlarını da ilave edip, bir defa hafifçe karıştırıp demlenmeye alın ![]() * Sosuyla beklettiğiniz hindinin içine hazırladığınız iç pilavı doldurup karın boşluğunu kapatın ![]() * Fırın tepsinizin yarısına kadar su koyup, tepsiyi yüksek hararette fırına sürün ![]() * Ara ara kontrol ettiğiniz hindinizi fırın tepsisinde sağa sola yatırarak her tarafının pişmesini sağlayın ![]() * Hindi eti fırınlanırken çabuk kuruduğu için, tepsideki yağlı hindi suyuyla üzerine birparça gezdirip her seferinde o şekilde fırına geri sürün ![]() * Hindinin pişme süresi fırınınızın hararetine veya seçtiğiniz hindiye göre 3-4 saati bulabilir ![]() * Büyükçe bir sunum tabağına yerleştirdiğiniz hindinizin diktiğiniz karın boşluğunu açıp iç pilavın sunum sırasında tabağa doğru dökülüp görünmesini sağlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|