![]() |
Fırında Kekikli Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kekikli TavukFırında Kekikli Tavuk - Fırında Kekikli Tavuk Tarifi ![]() içindekiler 1 adet tavuk 100 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış 4 dal taze kekik 1 adet limon Tuz ve taze öğütülmüş karabiber Taze patates hazırlanışı Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() Tavuğu tuzlayın, biberleyin ![]() ![]() Bir kasenin içinde yumuşamış tereyağını, saplarından ayıklanmış kekiği, bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın ![]() Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve göğüste küçük keseler yaratın ![]() ![]() Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin üstüne elinizle oğuşturarak sürün ![]() Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Her yarım saatte bir tavuğu alt üst ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir ![]() ![]() Taze patesleri akan suyun altında, fırçayla iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından çıkarın ![]() ![]() ![]() Pişirme süresi bittiğinde fırından çıkarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|