![]() |
Beğendili Piliç Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beğendili Piliç YahniBeğendili Piliç Yahni Tarifi - Beğendili Piliç Yahni Nasıl Yapılır - Beğendili Piliç Yahni MalzemeleriBeğendili Piliç Yahni 3 Kişilik Gerekli Malzemeler: Piliç göğüs (3 adet) Piliç baget (3 adet) Soğan (2 adet orta boy) Sivribiber (4 adet) Domates (2 adet) Maydanoz (yarım demet ince doğranmış) Margarin (2 çorba kaşığı) Defne yaprağı (2-3 adet) Tuz (1 çay kaşığı) Karabiber (1 çay kaşığı) Un (1 bardak bulamak için) Su (2 bardak sıcak) Beğendisı için: Patlıcan (2 adet orta boy közlenmiş) Un (2 çorba kaşığı) Süt (1 su bardağı) Margarin (1 çorba kaşığı) Rendelenmiş kaşar (50 gram) Tuz (1 çay kaşığı) Bir kabın içine 1 bardak un koyun ve 3 adet tavuk bageti ve 3 adet piliç göğsünü iyice una bulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerenin içine 2 çorba kaşığı margarin koyun, eritin ve içine önceden una bulanmış 3 adet tavuk budunu ve piliç göğsünü atın ve yaklaşık 2-3 dakika boyunca karıştırarak kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavukların üzerine gelecek kadar yani yaklaşık 2 bardak sıcak su ilave ederek tencerenin ağzını kapatın ve bu şekilde kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() Bir tavanın içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|