![]() |
Tahiti Usulü Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahiti Usulü Tavuktavuk nasıl pişirilir - soğanlı tavuk - soslu tavuk tarifiMalzemeler: 2 kg'lık 1 tavuk (4 parçaya ayrılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/4 su bardağı zeytinyağı 2 diş sarmısak (dövülmüş) 3 arpacık soğanı (iri doğranmış) 1+1/4 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) Tarifi: Tavuk parçalarını tuz ve biberle ovup bir kenara bırakınız ![]() Büyükçe bir tencerede zeytinyağı orta ateşte ısıtınız ![]() ![]() ![]() Sarımsak ve arpacık soğanları tencereye koyup, sık sık karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Maşayla tavukları kaptan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() Ateşi yükseltip tencerede kalan sosu kaynatınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk parçalarının üstüne dökerek, servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|