![]() |
Piliçli Enginar Graten |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Enginar GratenPiliçli Enginar Graten Tarifi - Piliçli Enginar Graten Yapılışı - Piliçli Enginar Graten Nasıl Yapılır - Piliçli Enginar Graten Malzemeleri İçindekiler: 1/2 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı (haşlanmış, her biri ikiye kesilmiş) 6 adet enginar (temizlenmiş) 1 adet soğan (ince halka doğranmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı un 200 ml süt Bir tutam hindistan cevizi 1 adet yumurta sarısı (hafif çırpılmış) 4 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, üzerlerine halka soğanları paylaştırın ![]() Limon suyunu ve zeytinyağının yarısını çırpıp, enginarların üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağı ısıtıp, unu katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu yavaş yavaş karıştırarak et, hindistan cevizi, tuz, karabiber ve yumurta sarısını ekleyip, enginarların ortalarına paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|