![]() |
Erikli Limonlu Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Limonlu PiliçPiliç Tarifi - Erikli Piliç - Limonlu Piliç Malzemeler 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış, yaklaşık 500 g) 50 cl ![]() 4 mürdümeriği (tavuk suyunda 1 dakika haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra bir kenara ayrılmış; çekirdekleri çıkarılarak, her biri 2'ye kesilmiş) 2 tatlı kaşığı tozşeker 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış) 8 ince limon dilimi Tarifi Ayırdığınız mürdümeriği kabukları ve tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, sıvıyı 15 d (3/5 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() kısık ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() Bir fırın kabına tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı üstünü örtmeden fırına verip, piliç göğüslerini esnekleşinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() Fırın kabını orta ateşe oturtup, içindeki sosu yaklaşık 4 çorba kaşığı kalıncaya kadar (5 - 7 dakika) kaynatın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|