Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, limonlu, piliç

Erikli Limonlu Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Limonlu Piliç



Piliç Tarifi - Erikli Piliç - Limonlu Piliç




Malzemeler


4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış, yaklaşık 500 g)

50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

4 mürdümeriği (tavuk suyunda 1 dakika haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra bir kenara ayrılmış; çekirdekleri çıkarılarak, her biri 2'ye kesilmiş)

2 tatlı kaşığı tozşeker

30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

bir tutam tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış)

8 ince limon dilimi


Tarifi


Ayırdığınız mürdümeriği kabukları ve tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, sıvıyı 15 d (3/5 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın Tencereyi ateşten alıp, sıvıyı tel süzgeçten bir kâseye süzdükten (süzgeçte kalan posaları atın) sonra, yeniden tencereye koyup, 2'ye kesilmiş erikleri ve tozşekeri ekleyerek


kısık ateşe oturtun Sıvıyı 1 dakika tıkırdatıp, tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın Fırınınızı 190 °C'a ısıtın

Bir fırın kabına tereyağını koyup, kabı orta ateşe oturtarak tereyağını eritin Eriyince piliç göğüslerini koyup, 2 dakika sote edin Sonra altüst edip, tuz ve karabiberi serperek, arpacık soğanlarını ekleyin Tenceredeki yarım erikleri delikli kaşıkla alıp, göğüslerin arasına yerleştirin Tenceredeki pişme suyunu da kaba boşaltıp, her piliç göğsü üstüne 2 limon dilimi koyun


Kabı üstünü örtmeden fırına verip, piliç göğüslerini esnekleşinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, delikli spatulayla göğüsleri ve erikleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, üstlerindeki limon dilimlerini yeniden fırın kabındaki sosa yerleştirin Tabağın üstünü alüminyum folyoyla örtüp, göğüslerin ve eriklerin sıcak kalmalarını sağlayın


Fırın kabını orta ateşe oturtup, içindeki sosu yaklaşık 4 çorba kaşığı kalıncaya kadar (5 - 7 dakika) kaynatın Kabı ateşten alıp, limon dilimlerini delikli kaşıkla çıkararak, yeniden piliç göğüsleri üstüne yerleştirin Erikleri tabaktaki göğüslerin çevresinde düzenleyip, sos'u göğüslerin ve eriklerin üstüne gezdirerek, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.