![]() |
Ayvalı Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı TavukAyvalı Tavuk tarifi - Ayvalı Tavuk yapilisi ![]() 1 adet tavuk 1 kg ![]() 1 büyük baş soğan 200 gr ![]() 2 çorba kaşığı tarçın bir tutam safran 1 su bardağı sıvıyağ karabiber tuz Tavuğu iri parçalara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayvaları yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra şekeri ekleyerek ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Pişen tavukları tencereden çıkarıp seramik bir fırın kabının (Tajin) kenarına dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Çok hafif ateşte üzerini kapatarak 15 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|