Çulluk Füme |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çulluk FümeÇulluk Füme Tarifi - Çulluk Füme Yapılışı - Çulluk Füme Nasıl Yapılır - Çulluk Füme Malzemeleri 2 çulluk palazının fileleriyle butlarının dışındakileri parçalayıp bir tencereye koyunuz Doğranmış 1 orta soğan, 1 havuç, 2 karanfil, bir çimdik hindistancevizi, 1 büke garni ilâve edip ateşte biraz döner gibi olduktan sonra köpüğünü alıp hafif ateşe çekiniz Birbuçuk saat hafif ateşte pişmeye bırakınız Bundan sonra şinuvadan geçirip yağını alınız Serin bir yerde saklayınız Not: Alaca, sığırcık, tarla kuşları aynı yöntemle yapılır Fakat tarla kuşu 10 adet olmalıdır |
|