![]() |
Maşko Tavuk Paçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maşko Tavuk Paçası![]() Malzemeler 1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası) 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı un ½ paket tere yağ Tuz Üzerine dökmek için 1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Yapılışı Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım ![]() Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim ![]() Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım ![]() Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim ![]() Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım ![]() Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre… ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|