![]() |
Piliç Filetosu Şanzel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Filetosu ŞanzelMALZEMELER 1 adet piliç (900-1000 gr) tuz bir tutam karabiber bir tutam rende hindistan cevizi 2 çorba kaşığı krema yada soğuk süt 2 çorba kaşığı un 2 adet bir kapta çırpılmış yumurta ½ su bardağı galeta tozu 2 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı Kremalı mantar sosu için: ½ su bardağı dilimlenmiş mantar 1 su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı soğuk süt 1 çorba kaşığı dolusu un ¼ tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı yaprak biber 1 küçük soğan (piyaz doğranmış) 1 kahve fincanı beyaz şarap 2 tatlı kaşığı yağ HAZIRLANIŞI Pilicin göğüslerini parçalamadan but ve göğüs olarak dört parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() Çektiğiniz kıymayı küçük bir kaba koyup üzerine tuz, biber, tereyağı, hindistan cevizi ve kremayı koyup ağaç bir kaşıkla 4 dakika kadar karıştırın ![]() Tavukların göğüslerini kalın tarafından boyuna koparmadan dikkatlice yarıp hazırladığınız kıymayı yardığınız kısımdan göğsün içine düzgünce doldurun ![]() ![]() Göğüsleri hafif tuzlayıp biberleyip önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ![]() Bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() Kremalı mantar : Küçük bir kapta bir tatlı kaşığı yağla iki dakika mantarı sote yapıp ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|