![]() |
Fırında Sarımsaklı Bütün Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sarımsaklı Bütün Tavukbütün tavuğu nasıl pişirebilirim - fırında tüm tavuk tarifi - fırında bütün tavuk nasıl yapılır ![]() Malzemeler 1 Adet bütün tavuk 2 Baş sarımsak 8 Adet arpacık soğan 1 Kilo sarı patates Yarım limon suyu 1 ![]() 7 Çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() Patates, soğan ve sarımsakları soyun ![]() Patatesleri iri küpler halinde doğrayın ![]() Tavuğu yıkayıp kurulayın ![]() 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber ve 1 tutam tuzu karıştırıp tavuğun içini dışını ovun ![]() 4 çorba kaşığı sıvıyağı ve tavuğu derin bir fırın kalıbına yerleştirin ![]() Sarımsak, soğan ve patatesleri ilave edin ![]() Kalan kekiği üzerine serpin ![]() Kalan sıvıyağ, limon suyu ve yarım su bardağı suyu tavuğun üzerine gezdirerek dökün ![]() Patateslerin üzerine tuz serpin ![]() Alüminyum kağıtla kalıbın üzerini kaplayıp fırına verin ve 20 dakika pişirin ![]() Fırından alıp kağıdı çıkarın ve 20 dakika daha pişirin ![]() Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz ![]() Fırından çıkarınca sarımsakları içinden alın ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : Soğanları ve sarımsakları bütün olarak koyuyorsunuz ![]() |
![]() |
![]() |
|