![]() |
Adaçaylı Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adaçaylı Hindihindi nasıl pişirilir - hindi pişirme yöntemleri - yılbaşı hindisiMalzemeler: 6 - 8 Kişilik 1 Adet Hindi (3-4 Kg’lık) 100 Gr Bal 150 Ml Soya Sosu 600 Ml Piliç Suyu 45 Gr Tereyağı 1 Adet Soğan (İnce Kıyılmış) 1 Adet Kereviz Sapı (İnce Kıyılmış) 10 Adet Taze Adaçayı Yaprağı (İnce Şerit Doğranmış) 160 Gr Taze Ekmek İçi (Ufalanmış) 1 Çorba Kaşığı Kuru Adaçayı Yaprağı (Ufalanmış) 4 Çorba Kaşığı Maydanoz (İnce Kıyılmış) 2 Adet Yumurta Beyazı (Hafif Çırpılmış) 2 Çorba Kaşığı Un Tuz, Tane Karabiber (Arzu Edilen Miktarda, Dövülmüş) Tarifi: • Bal, soya sosu ve 100 ml piliç suyunu iyice çırpın ![]() ![]() ![]() • Tereyağını ısıtıp, soğan ve kerevizleri katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Hazırladığınız harcı, hindinin göğüs kafesi boşluğuna çok sıkı olmayacak şekilde doldurun ![]() • Pişirme torbasına bir tatlı kaşığı un koyup, her tarafını unlayın ve fazla unları silkeleyin ![]() ![]() ![]() • Önceden ısıtılmış 190 °C fırında 1 saat 40 dak ![]() ![]() ![]() ![]() • Hindiyi sos ve arzu ederseniz sotelenmiş sebze ile birlikte servis yapın ![]() Not : Servis sırasında üzerine sos gezdirmek isterseniz; pişirme torbası içinde biriken sudan 2 çorba kaşığı alıp, yağsız tavaya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|