Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
otlu, tavuk, taze

Taze Otlu Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Otlu Tavuk



Taze Otlu Tavuk Tarifi - Taze Otlu Tavuk Nasıl Yapılır - Taze Otlu Tavuk Malzemeleri



Taze Otlu Tavuk

İçindekiler


* 1 adet tavuk (1500 gram ağırlığında)

* 2 adet havuç

* 3 adet patates

* 1 adet soğan

* 3-4 dal taze Kekik

* 3-4 dal taze fesleğen

* 3-4 sap taze kereviz yaprağı

* 1 yemek kaşığı bal

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 adet limon

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı

* karabiber

* tuz


Hazırlanışı


1 Bütün taze otlar, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu robottan geçirilip püre haline getirilir

2 Tavuk yıkanıp iyice kurulanır

3 Hazırlanan sos tavuğun içi ve dışına iyice sürülür

4 Soğan dört parçaya bölünerek küpler halinde kesilmiş sebzelere katılır

5 Hazırlanan iç tavuğa doldurulur

6 Mutfak ipi ile ayakları bağlanıp sırt üstü yağlanmış dökme demir tencereye alınır

7 Kalan sebzeler ve sos tencereye eklenir

8 250 dereceye getirilmiş fırında kapağı kapalı şekilde 40 dakika pişirilir

9 Kapağı açılıp fırın ızgara konumunu getirilip 20 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.