Taze Otlu Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Otlu TavukTaze Otlu Tavuk Tarifi - Taze Otlu Tavuk Nasıl Yapılır - Taze Otlu Tavuk Malzemeleri Taze Otlu Tavuk İçindekiler * 1 adet tavuk (1500 gram ağırlığında) * 2 adet havuç * 3 adet patates * 1 adet soğan * 3-4 dal taze Kekik * 3-4 dal taze fesleğen * 3-4 sap taze kereviz yaprağı * 1 yemek kaşığı bal * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 adet limon * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * karabiber * tuz Hazırlanışı 1 Bütün taze otlar, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu robottan geçirilip püre haline getirilir![]() 2 Tavuk yıkanıp iyice kurulanır![]() 3 Hazırlanan sos tavuğun içi ve dışına iyice sürülür![]() 4 Soğan dört parçaya bölünerek küpler halinde kesilmiş sebzelere katılır![]() 5 Hazırlanan iç tavuğa doldurulur![]() 6 Mutfak ipi ile ayakları bağlanıp sırt üstü yağlanmış dökme demir tencereye alınır![]() 7 Kalan sebzeler ve sos tencereye eklenir![]() 8 250 dereceye getirilmiş fırında kapağı kapalı şekilde 40 dakika pişirilir![]() 9 Kapağı açılıp fırın ızgara konumunu getirilip 20 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir![]() |
|
|
|