Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
serpmesi, tavuk

Tavuk Serpmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Serpmesi



Tavuk Serpmesi Tarifi - Tavuk Serpmesi Nasıl Yapılır - Tavuk Serpmesi Malzemeleri
Tavuk Serpmesi


2 adet yufka

1 çay bardağı süt

Çeyrek paket tereyağı

Üzeri için:

2 adet haşlanmış tavuk göğsü

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı rende kaşar


Küçük bir fırın kabı yağlanır Aralarına, sütlü tereyağlı karışım gezdirerek yufkalar kat kat konur Üzerine didiklenmiş tavuk eti serpilir Diğer yanda tereyağı, tuz ve un kavrulur, üzerine soğuk süt eklenir, kıvam alana kadar pişirilir Tavuğun üzerine gezdirilir En son rende kaşar serpilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.