Piliç Sote |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç SotePiliç Sote Tarifi - Piliç Sote Nasıl Yapılır - Piliç Sote Malzemeleri 4 kişi için MALZEME : 1 adet yarka piliç (1200 gr civarında) Tuz, bir çimdik karabiber 1 çorba kaşığı rafine yağı 3 çorba kaşığı tereyağı 24 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkmış 5 adet iri domates 2 adet enginar göbeği 1 diş sarımsak, ince kıyılmış 1 adet soğan ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı un 4 adet orta boy patates 1 yaprak defne 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye otu 1 bağ kıyılmış maydanoz YAPILIŞI : Patatesi baş parmak gibi biraz kısaca parçalara bölüp kabuklarını ve köşelerini soyunuz (Sarımsak dişi şeklinde olmalıdır) Kaynar suda patatesleri bir iki dakika haşlayıp süzdürünüz, küçük bir kaba koyup üzerine bir fincan rafine yağı ve az tuz koyarak on dakika hafif kızartarak pişirip fırından çıkarınız Pilici sekiz parçaya bölüp tuzlayıp biberleyiniz Enginarları muska biçimi gayri muntazam kesiniz Dibi düz bir kasrola (tencereye) iki kaşık tereyağını koyup kızdırıp piliçleri derilerinin üzerine tencereye koyunuz Ortadan hızlı ateşte ikişer üçer dakika ait üst kızartıp soğanı ve sarımsağı ilâve edip bir dakika daha alt üst kızartıp unu ilâve edip bir kere alt üst karıştırıp (enginar taze ise enginarı ilâve ediniz, konserve ise sona bırakınız) Defne, biberiye, kekik, ve domatesi ilâve edip kapağını kapatıp yarım saat kontrol ederek pişiriniz Kalan tereyağında zeytini, enginar konserve ise enginarı ve patatesi bir dakika sote yapıp pilicin üzerine dokunuz Üç dört dakika daha kaynatıp maynozunu serpip servis ediniz |
|