![]() |
Bezelyeli Pilav Ve Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Pilav Ve TavukBezelyeli Pilav ve Tavuk Tarifi - Bezelyeli Pilav ve Tavuk Nasıl Yapılır - Bezelyeli Pilav ve Tavuk Malzemeleri Bezelyeli Pilav ve Tavuk Yemeği Malzeme Listesi 1 büyük tavuk, 8 servis parçasına bölünmüş 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan, dilimlenmiş 4 sarımsak, dilimlenmiş 2 çay kaşığı kırmızıbiber 2 bardak Amerikan pirinci Yarım bardak elma ya da üzüm sirkesi 2 bardağa yakın tavuk suyu 3/4 çay kaşığı safran (1 çay kaşığından az) 1 bardak dondurulmuş bezelye (çözülmemiş) yarım çay kaşığı tuz 4 çay kaşığı biber 2 defneyaprağı 1 tutam nane Bezelyeli Pilav ve Tavuğun Hazırlanışı Tavukları yıkayıp kurulayın, tuz ve biberle çeşnilendirin ![]() ![]() ![]() 2 çorba kaşığı yağı tavaya koyun ve soğanı, üzüm sirkesini ve tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzeri kapalı olarak yaklaşık 15 dakika pirinç yumuşayıncaya kadar ve suyun çoğu çekilinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|