![]() |
Piliç Topkapı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç TopkapıOsmanlı mutfağından piliç tarifi - piliç topkapı nasıl yapılır - piliç dolması - doldurulmuş piliç tarifi GEREKLİ MALZEME: 10 adet Piliç But Pirzola 3 su bardağı pirinç 2 soğan 250 gr, piliç ciğeri 300 gr, mantar 1 su bardağı sultani üzüm 1 litre piliç suyu 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı ufalanmış badem içi için; 60 gr, tereyağı Tuz, karabiber YAPILIŞI: Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir tencereye kalan tereyağını ekleyip eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tahta kaşıkla harmanlayıp dinlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Pirinçli harcı etlerin ortasına paylaştırıp kemiksiz tarafından kemikli tarafına doğru yağlı kağıda sarın ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|