![]() |
Kabak Beğendili Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Beğendili TavukKabak Beğendili Tavuk Tarifi - Kabak Beğendili Tavuk Nasıl Yapılır - Kabak Beğendili Tavuk Malzemeleri MALZEMELER 1 tavuk göğsü (biraz tavuk kalça da ekledim) 2 domates 4 biber (evde olmadığı için eklemedim) 1 soğan 2 diş sarımsak tuz sıvıyağ (ayrıca baharat olarak da; köri, pul biber, kara biber, kekik ekledim) beğendisi için; 2 kabak 100 gr ![]() 2 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un sıvıyağ (tereyağ kullandım) YAPILIŞI Soğan ve sarımsak az bir miktar sıvıyağda sotelenir ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir yerde, rendelenmiş olan kabaklar, yağsız ve susuz olarak pişirirlir ![]() ![]() Kabaklar pişerken, tereyağ eritilip, un kavrulur ![]() ![]() ![]() Kabak beğendi servis tabağına alınır ve üzerine sotelenmiş tavuktan konup sıcak sıcak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|