Acılı Kanatlar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı KanatlarAcılı Kanatlar Tarifi - Acılı Kanatlar Nasıl Yapılır - Acılı Kanatlar Malzemeleri Malzemeler - 1 Çorba Kaşığı Kırmızı Pul Biber - 1 Çay bardağı Sıvı Yağ - 1 Çorba Kaşığı Süt - 12 Adet Tavuk Kanadı - 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker Hazırlanışı Derin bir kabın içinde sütü, kırmızı pul biberi, sıvı yağı ve şekeri iyice çırpın İçine tavuk parçalarını ekleyip yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin Tavuk kanatlarını pişirimeden önce sudan geçirip kurulayın Bu işlem pişerken üzerindeki şeker yanmasın diye yapılır Terbiye olurken zaten etin içine acı ve tatlısı işlemiş olduğu için lezzetinden bir şey kaybetmeyecektir Daha sonra yağsız bir tavada her tarafını güzelce kızartıp servis tabağına alın Çok az yağda kızarttığınız ya da haşladığınız sebzelerle ikram edebilirsiniz |
|