Kremalı Mantarlı Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Mantarlı TavukKremalı Mantarlı Tavuk Tarifi - Kremalı Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır - Kremalı Mantarlı Tavuk Malzemeleri Malzeme Listesi Yarım Kilogram Tavuk (Kuşbaşı Doğranmış) 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Fesleğen 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Adet Defne Yaprağı Yarım Kilogram Mantar 1 Çay Kaşığı Köri 1 Kutu Krema 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Adet Limon 1 Adet Soğan (Orta Boy) Kremalı Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır? 1 Mantarların sap kısımlarındaki kötü kısımlarını keserek hazırlayacağınız limonlu suda bir süre bekleterek yıkayın ve suyunun süzülmesi için süzgeçe alın 2 Kuşbaşı doğranmış tavukları tencereye alarak hararetli ateşte suyunu salana kadar çevirin 3 Soğanı önce ikiye bölün ve yarım ay şeklinde ince ince doğrayarak, suyunu çekmiş tavukların üzerine ekleyin ve bir süre yüksek ateşte soteledikten sonra altını kısın 4 Bu sırada mantarları istediğiniz şekilde doğrayarak, tencereye ilave edin Mantarlar da suyunu önce salacaktır Tuzu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin 5 Mantarları suyunu çektikten sonra üzerine, karabiber, köri, kekik ve fesleğeni ekleyin Bir tatlı kaşığı tereyağını da tencereye ekleyin Tereyağını soğanlar kavrulurken koymak yerine daha geç tencereye ilave ederseniz yanmasını engellersiniz Bir adet de defne yaprağını kokusunun iyice çıkması için ikiye bölerek tencereye atın 6 Ocaktan almaya yakın kremayı yemeğin üzerinde gezdirin ve karıştırın, 5 dakika daha pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkararak sıcak olarak servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun |
|