Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, fırında, sarımsaklı, tavuk

Fırında Baharatlı Ve Sarımsaklı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Baharatlı Ve Sarımsaklı Tavuk



Fırında Baharatlı ve Sarımsaklı Tavuk Tarifi - Fırında Baharatlı ve Sarımsaklı Tavuk Nasıl Yapılır - Fırında Baharatlı ve Sarımsaklı Tavuk Malzemeleri




Malzeme Listesi


1 Adet Tavuk (Büyük Boy)

1 Yemek Kaşığı Biberiye

15 Adet Patates

1 Tatlı Kaşığı Fesleğen

8 Adet Domates (Orta Boy)

1 Çay Kaşığı Karabiber

6 Yemek Kaşığı Yağ

1 Çay Kaşığı Tuz

20 Diş Sarımsak

Yarım Demet Maydanoz

Yarım Demet Taze Nane

4 Adet Adaçayı


Fırında Baharatlı ve Sarımsaklı Tavuk Nasıl Yapılır?


1 Bir bütün tavuğun içini iyice temizledikten sonra yıkayın ve kısık ateşte hafifçe çevirerek tütsüleyin Daha sonra bir tencereye alarak üzerine bir tatlı kaşığı kadar su ilave edin ve tavuğu dağılmayacak ve çok fazla olmayacak şekilde haşlayın Sonra çıkararak suyunu süzün


2 Tuz ve karabiberi harmanlayıp tavuğu bu karışım ile ovup dinlenmesi için beklemeye alın


3 Keskin bir bıçak yardımı ile göğsünün altından derisine bir çizik atın ve deriyi etinden ayrılmayacak şekilde kaldırtıp derisinin altına ada çaylarını yerleştirin


4 Maydanoz ve taze naneleri yıkayıp incecik kıyın ve birbirleriyle harmanlayın


5 Hazırladığınız yeşillikleri tavuğun içerisine doldurun


6 Tavuğun butlarını üst üste koyarak bir ip yardımı ile birbirinine bağlayın


7 Fırınınızı 175 derecede ısıtmaya başlayın


8 Derince bir tavada yağı kızdırıp tavuğu kızgın yağda hafifçe kızartın, arada kızgın yağı kaşık yardımı ile üstte kalan kısımlarına gezdirip tavuğu ters düz etmeyi unutmayın Böylece her tarafı eşit şekilde kızaracaktır


9 Fırın tepsisinin ortasına kızarttığınız tavuğu yerleştirip yanlarına biberiye ve fesleğenleri soymadan sarımsakları koyun


10 Önceden ısıttığınız fırında 1,5 saat boyunca pişirin


11 Patatesleri soyup elma dilimleri şeklinde doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın


12 Domateslerin kabuklarını soymadan büyük dilimler halinde kesin


13 Tavuğu fırından almadan 10-15 dakika kadar önce haşlanmış patatesleri ve dilimlenmiş domatesleri tavuğun etrafına dağıtın

Not:

Fırın tepsisini daha sonra kolayca temizleyebilmek için alt kısma fırın kağıdı serebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.