Tavuk Pojorski |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk PojorskiMalzemeler : 600 gr Piliç Kıyma Bir poşet tost ekmeği 2 Adet yumurta 4 Yemek kaşığı krema Hindistan cevizi Tuz, karabiber 1 Su bardağı un Hazırlanışı: Tost ekmeğinin yarısını 5 dakika suda bekletin Ekmeklerin fazla suyunu sıkın ve derin bir kap içerisine koyduğunuz kıymaya ekleyin Hindistan cevizi, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun Küçük parçalar halinde yuvarlak köfteler yapın Kalan tost ekmeklerini küp küp doğrayın Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp, küp küp doğramış olduğunuz ekmeklerle kaplayın Teflon bir tavaya sıvıyağ koyarak hazırlamış olduğunuz köfteleri hafif kızartın Kızartmış olduğunuz köfteleri fırın tepsisine dizin 180ºC fırında 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın alıntı |
|