Yumurtalı Meksika Kıyması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Meksika KıymasıYumurtalı Meksika Kıyması Tarifi - Yumurtalı Meksika Kıyması Nasıl Yapılır - Yumurtalı Meksika Kıyması Malzemeleri Yumurtalı Meksika Kıyması MALZEMELER 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya bitkisel yağ 2 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 400 grdana kıyma 1 ufak elma 2 domates kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkmış Tercihan ½ kutu küp domates 2 yeşil sivri biber 1 ufak kırmızı çarliston biber 1 yemek kaşığı kuru üzüm 8-10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin Yemeklik doğranmış kuru soğanı , havanda dövülmüş sarımsağı yağda kavurunuzKavrulmuş soğanlara kıymayı da kattıktan sonra 5 dakika kadar kavurrmaya devam ediniz Et tamamen suyunu çekmeden tavla zarı iriliğinde doğranmış elmayı ve gene ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri de kıymaya katınız Son olarak domateslari ilave ederek 15 dakika daha çok kısık ateşte pişirmeye devam ediniz Kuru üzüm , siyah zeytin tuz karabiberini unutmayınız Kıymanın olduğu sahanın içine yumurtalar için kaşıkla 4 çukur yapınız, Ve buralara yumurtaları sarısını patlatmadan kırınız Sahan kapağını kapamadan yumurtaların beyazı pişip sarıları yumuşak kalana kadar ateşte tutunuz İsteyenler lezzet için acı pul biber katabilirler |
|