Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acıkalı, yumurta

Acıkalı Yumurta.

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acıkalı Yumurta.



Acıkalı Yumurta


Öncelikle Acıka'yı açıklamak gerekecek zannedersem Acıka Kafkasyadan göçen Abhaz, çerkezlerin kullandığı bir tür çemene benzer malzeme


İçerisin de: Pul biber, karabiber, kimyon, ceviz, biber salçası, kişniş, aruhana, ajubra, sarımsak karışımlarının bulunduğu çemene benzer ancak bizim için acıka, acuka, pırpılcıka, biberli tuz diye bilinir


Öncelikle Acıka'yı Bir tatlı kaşığı kadar alıp bir kasenin içerisine koyuyorsunuz Üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edip su ve acıka yı birbiriyle katıştırıyorsunuz Sulandırılmış acıkanın üzerine 3 yumurta kırıp iyice karıştırıyorsunuz birbiriyle bütünleşen karışımı teflon tavada kızmış olarak bekleyen tereyağın üzerine döküyoruz, iyice pişirdikten sonra yanına bir kupa çay alıp afiyetle yiyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.