Ekmek Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek BalığıEkmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı ![]() Malzeme: 3 yumurta 3 çorba kaşığı un süt tuz Yapılışı: Yumurta çırpma teli ile iyice çırpılır Un, tuz ve biraz süt eklenerek pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edilir Sütü kontrollu koymak gerekiyor Karışım boza kıvamında olacak![]() Bu arada bolca sıvıyağ (ben ayçiçek yağını tercih ettim) kızdırılır İnce dilimlenmiş ekmekler yumurtalı karışıma iyice bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzereine çıkartılır![]() Sonra, ister sabah kahvaltısı, ister ikindi çayı, ister sahurda yanında beyaz peynirle veya zeytinle veya balla veya reçelle afiyetle yenir ![]() |
|
|
|