Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvaltılık, menemen

Kahvaltılık Menemen 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahvaltılık Menemen 2



menemen yapmanın püf noktaları - kahvaltı için menemen tarifi - soğanlı menemenMalzemeler


1 çay bardağı sızma zeytinyağı

6 adet yumurta

1 adet irice soğan

4 adet acı sivri biber

4 adet ortaboy domates

½ demet maydanoz

1 tutam tuz


Hazırlanışı


Önce çayımızı demlemeye başlayalım çünkü menemeni yedikten sonra hararet yapacaktır ve çay bunun için birebir


Teflon tavamıza zeytinyağımızı koyup büyük ocakta altını açalım Hemen biberleri çekirdeklerini temizleyerek içini yarıp ince ince kıyalım Soğanı da çok ince olmamak koşuluyla kıyıp kızmış olan tavaya koyalım Bir tutam tuzu şimdi ekleyebiliriz


Soğan ve biberler pişerken domateslerimizi ekvatorundan ikiye bölüp rendeleyelim Burda asıl amaç kabuklarından kurtarmak o yüzden eğer kabukları kolay soyuluyorsa rendelemek yerine ince ince doğrayabilirsinizde Ama istediğimiz yumurtaları eklemeden önce tavamızda güzel bir sos oluşturmak


Yumurtaların ak ve sarılarını ayrı kaplara ayırıyoruz ve domatesler suyunu çekip sos haline geldiyse yumurta akını koyup çok pişmemesine dikkat ederek ve fazla da karıştırmadan resimdeki gibi pişiriyoruz Artık ocağı kapatabilirsiniz ve yumurta sarılarını spatül yardımı ile oyunlar açarak birer birer aralıklı olarak yerleştirebilirsiniz Sarıların çevrelerini beyazlarla hafifçe kapatıp üzerine bir kapak kapatıyoruz ki demlensin biraz Biz de bu sırada maydonozumuzu ince ince kıyıyoruz İki üç dakikalık demlenme sonrasında maydonozlarımızı da üzerine serpip servis edebilirsiniz Tercihim tavadan yenmesi menemenin tabaklara dağıtılmasından çok artık durumunuza göre seçiminizi yaparsınız


Ayrıca biberlerimiz zehir gibi acı olsa bile istenen acılık sağlanamayabileceğinden ekstradan acı toz biber de kullanabilirsiniz Yumurtayı eklemeden hemen önce koyup karıştırmak yeterli olacaktır Resimlerde çarliston biber var ama doğrusu yeşil sivri biber Bir de lütfen yumurtayı çok pişirmeyin rafadan kıvamında kalsın akı Sarısı zaten pişmemeli Tavanın sıcaklığıyla kendiliğinden kayısı kıvamına kadar gelecektir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.