![]() |
Yumurtalı Sebzeli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtalı Sebzeli TartYumurtalı Sebzeli Tart Tarifi - Yumurtalı Sebzeli Tart Nasıl Yapılır - Yumurtalı Sebzeli Tart Malzemeleri Hamuru: 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 1/2 kahve kaşığı tuz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 45 gr (3 çorba kaşığı) margarin 1-2 çorba kaşığı soğuk su Harcı: 45 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı un 1+1/4 su bardağı süt 1 büyük patates (haşlanıp, dilimlenmiş) 1 büyük havuç (kabuğu kaçınıp, haşlanmış ve dilimlenmiş) 2 çorba kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 3 katı haşlanmış yumurta (dilimlenmiş) 1 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Hamuru yapmak için unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, tereyağı ve margarini küçük parçalar halinde ekleyerek, bir bıçakla karıştırınız ![]() ![]() Suyu katıp bıçakla unlu karışıma yediriniz ![]() ![]() Önce, fırınızı orta sıcaklığa (200° C) getirip, ısıtınız ![]() Hamuru buzdolabından alıp, yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açarak merdane yardımıyla bir tart kalıbına yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Harcı yapmak için, küçük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi yeniden ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|