Zeytinyağlı Semizotu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı SemizotuMalzemeler 1 kg semizotu 1/2 su bardağı zeytinyağı 2 orta boy domates 2 orta boy soğan 1 kahve fincan pirinç 1 kesme şeker tuz Hazırlanışı Semizotunu ayıklayın ve yıkayın Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın |
|