Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, pilakisi, zeytinyağli

Zeytinyağli Fasulye Pilakisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Fasulye Pilakisi



Malzemeler ; 4 kişi için


2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)

3 adet Kuru Soğan

5-6 diş Sarımsak

2 adet Domates

2 tane Havuç

1 demet Maydanoz

1 bardak Zeytinyağ

2 Kesme Şeker yeterince Tuz


Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır Ertesi gün bu su dökülerek yeniden konulan su ile haşlanır

Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur Halkalar halinde doğranmış kuru soğan 5-6 diş Sarımsak küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur

Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır Tavadaki malzemenin üzerine konulur Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur İyice pişirilir


Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.