![]() |
Zeytinyağlı Enginar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Enginar Tarifi![]() Malzeme : 6 adet enginar, 130 gr ![]() 2 adet havuç, 3 adet patates 1,5 bardak zeytinyağı, 1 demet dereotu, 2 kaşık un, 1 kaşık şeker, 1 limon ![]() Yapılışı : 1) Kök kısımları sert yeşil ve canlı enginarları alınız ![]() 2) Dal kısımlarını alttan 4 – 5 cm ![]() ![]() 3) 5 cm ![]() ![]() 4} Çanak yapraklar yarım veya 1 cm ![]() ![]() 5) Sap kısımlarını bıçakla köpre kısmına kadar kesiniz ![]() 6) Limonla oyarak, limonlu, unlu suya atınız ![]() 7) Patatesleri soyup sarmısak şekli vererek kesip hazırlayınız ![]() 8 ) Havuçları da kazıyıp dörde bölün birer cm ![]() ![]() 9) Arpacık soğanları da soyup yıkayınız ![]() 10) Temiz bir tencereye enginarların sap kısımları ortaya gelecek şekilde diziniz ![]() 11) Ortasına doğranmış havuç, soğan, demet halinde dereotu koyunuz ![]() 12) Zeytinyağını, tuzu, şekeri, suyu ve yarım limon suyunu koyunuz ![]() 13) Üzerini kâğıtla kapatıp orta hararetli ateşte pişiriniz ![]() 14) İnmesine yakın patatesi koyup pişiriniz ![]() 15) Sebzeler ve enginar yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alınız ![]() 16) Kâğıdını açmadan soğutunuz ![]() 17) Servis tabağına enginarların göbek kısmı yukarı gelecek şekilde parçalamadan diziniz 18) Ortalarına kaşıkla sebzelerden kâfi miktar koyunuz ![]() 19) Kalan sebzeleri de enginarların etrafına koyup su-yunu da üzerlerine döküp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|