Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmali, kereviz

Elmali Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmali Kereviz



Malzemeler

1 kg

kereviz

1 adet limonun suyu

2 adet orta boy havuç (küp dogranmis)

2 adet orta boy eksi

elma (küp dogranmis)

1 çay bardagi zeytinyagi

1 tatli kasigi un

2 adet orta boy sogan (piyaz dogranmis veya 15 tane arpacik sogan)

2 adet kesme seker

1 çay kasigi

tuz

Yarim demet dereotu (ince kiyilmis)
Tarifi

Kerevizleri soyup 2,5-3 cm kalinliginda halka halka kesin Kararmamasi için, havuç ve elmalarla birlikte limon suyu ilave edilmis suya koyun Yayvan bir tencerede 65 ml yagi isitin, sogan ve unu ilave edip, karistirarak soganlar yumusayincaya kadar 2-3 dakika soteleyin Kerevizleri süzerek çikari, soganlarin üzerine dizin Sebzeleri beklettiginiz limonlu sudan 1 su bardagi ayirin, kesme seker ve tuzu ilave edin, kisik ateste seker eriyinceye kadar karistirarak isitip, kerevizlerin üzerine gezdirin Hizli ateste kaynama noktasina kadar isittiktan sonra kisik ateste kerevizler hafif yumusayincaya kadar 10 dakika pisirin Havuç ve elmalari delikli kepçe ile sularini süzerek çikarin, kerevizlerin üzerine paylastirin, dereotunun yarisini da üzerlerine serpin Tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste 15 dakika daha pisirin Soguduktan sonra kerevizlerin üzerine kalan zeytinyagini gezdirin, kalan dereotunu da serperek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.