![]() |
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Mantarlı EnginarMalzemeler 6 Adet enginar 2 Adet soğan 1 Adet havuç 1 Çay kaşığı tozşeker 15 Adet mantar Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Yarım limon suyu Tuz Hazırlanışı Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun ![]() İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun ![]() Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın ![]() Enginarları temizleyip tencereye dizin ![]() Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun ![]() 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ![]() Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin ![]() Ilık yada soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|